פלאפל טבעוני אפוי
![]() |
פלאפל טבעוני אפוי, פחות שזוף מהמטוגן אבל הרבה פחות מחומצן |
כמו השיר המפורסם "ולנו יש פלאפל, פלאפל".. מי לא אוהב פלאפל? בכל צורה שהיא זהו אחד המתכונים הטבעוניים של איזור המזרח התיכון ובעיקר האיזור שלנו. זוהי למעשה המנה הטבעונית הכי פופולארית בקרב טבעוניים, צמחוניים וקרניבורים וזאת המתנה של המזרח התיכון לטבעונים.
גרגרי חומוס: מתנה מהטבע שמכילה המון מרכיבים טובים. גרגירי החומוס עשירים בחלבון,(למי שמחפש מקורות צמחיים לחלבון), הם עשירים בסיבים תזונתיים ונפלאים למערכת העיכול שלנו ולעידוד הפלורה הטבעית במעיים, ובשל היותם עם אינדקס גליקמי נמוך הם גם מצויין לשליטה של רמות סוכר בדם והם גם טובים ללב, אז למה לא לאכול אותם לפחות פעם בשבוע? ותמיד גם אפשר לגוון איתם: חומוס, פלאפל, גרגירים שלמים - כל הוריאציות הקיימות טעימות ונפלאות.
עם פלאפל שנמכר בדוכנים שונים ברחבי הארץ יש לי כמה בעיות. הראשונה, והכי חשובה היא הטיגון! ועוד טיגון עמוק בשמן שאין לדעת מה טיבו ואיך ובאיזה תדירות הוא הוחלף. הבעייה השנייה, פלאפל שנמכר בערים הגדולות ברחובות גדולים וראשיים עם החשפות לפיח של מכוניות ואוטובוסים ללא הכרה הוא פלאפל שעובר דרגות עצומות של חמצון ומאבד מטיבו.
לכן חיפשתי לעצמי להכין פלאפל ביתי, שיהיה גם פלאפל טעים, טבעוני ואפוי, ללא סנטימטר של טיגון. עשיתי חיפוש מקיף למתכוני פלאפל עד שמצאתי גרסאות שונות, הצלבתי אותן ובחרתי לעצמי את הגרסה שהכי הסתדרה לי נכון.
במתכון אני עושה קיצור דרך ובמקום להשרות גרגרי חומוס ואח"כ לבשלם שעות בסיר עד שיתרככו, אני משתמש בגרגרי חומוס מבושלים של סנפרוסט אבל אפשר גם של כל חברה אחרת.
המצרכים:
כוס וחצי גרגירי חומוס של סנפרוסט, מבושלים
במים חמים ומקוררים קלות
1 בצל קטן קצוץ דק (אפשר גם בינוני למי שאוהב)
2 שיני שום כתושות
1-2 כפות פטרוזיליה קצוצה
2 כפות קמח חומוס/ חיטה מלאה
1 כפית כמון
½ כפית אבקת אפייה
כף שמן זית
כף טחינה גולמית
מלח ופלפל לפי הטעם
כפית גדושה של קורנפלור
כפית גדושה של קורנפלור
אופן ההכנה:
להדליק תנור על חום 180 מעלות
במעבד מזון להכניס את גרגירי החומוס יחד
עם הבצל והשום ולערבב כמה פולסים.
לערבב כפית קורנפלור ברבע כוס מים ולהוסיף לקערת מעבד המזון.
לערבב כפית קורנפלור ברבע כוס מים ולהוסיף לקערת מעבד המזון.
להוסיף את יתר המרכיבים ולהמשיך לעבד עד
לקבלת מרקם חצי מוצק. במידה והתערובת נראית יבשה מידי ניתן להוסיף עוד מעט שמן או
מים.
ליצור כדורים בגודל של כדור פינג פונג,
להניח בתבנית עם נייר אפיה.
להכניס לתנור ולאפות 20-30 דקות (תלוי בתנור, יש תנורים שדורשים גם 40 דקות אפיה) או עד
שהכדורים זהובים קלות.
מומלץ להפוך את הכדורים שכל הצדדים יהיו חשופים לחום התבנית.
לקראת סיום האפייה ניתן לרסס מעט שמן על הכדורים, במידה ורוצים שכדורי הפלאפל יהיו "כאילו מטוגנים".
מומלץ להפוך את הכדורים שכל הצדדים יהיו חשופים לחום התבנית.
לקראת סיום האפייה ניתן לרסס מעט שמן על הכדורים, במידה ורוצים שכדורי הפלאפל יהיו "כאילו מטוגנים".
הגשה מומלצת:
להגיש בתוך פיתה עם טחינה ביתית, חומוס ביתי וסלט ירקות עשיר.
מעולה! זה רעיון נהדר לאפות פלאפל ואין הרבה מתכונים עם אופציה כזאת. אני בכלל חושבת שאנחנו צריכים להפחית את כמות המטוגן שאנחנו אוכלים בבית ובחוץ אבל עדיין לשמור על האהבה שלנו לאוכל הבסיסי והמסורתי כאחד.
השבמחקהכנתי ויצא נהדר. אני הוספתי פירורי לחם חיטה מלאה לתערובת וגם ציפיתי בהם את הכדורים.
השבמחקלא היה לי קורנפלור אז שמתי קמח מלא במקום.
אפילו הבן שלי בן ה-10 ובת של חברה (וגם החברה) אכלו ואמרו שטעים.
יצא טעים מאוד והקציצות לא התפרקו.
השבמחקתודה!!