סלט גריסי פנינה והפתעות נעימות
גריסי פנינה הם גריסים עדינים שעברו ליטוש. מדובר בגריסים הרגילים (ששמים במרק), אלו גריסים שמופקים משעורה, אחת מהדגנים הידועים והמוכרים, שעברו קילוף של השכבה הקשה.
אמנם השכבה הקשה מכילה הרבה חומרים מזינים חשובים כמו גם חלבונים, לעיתים קשה מאד לעבוד עם גריסים והם מסמיכים יותר מידי את הנוזלים שאיתם הם באים במגע.
המתכון הבא עושה שימוש בגריסי פנינה ומשדך להם תוספות של טעמים נפלאים.
המצרכים:
חצי כוס גריסי
פנינה מושרים במים למספר שעות
10 אגוזי מלך
שבורים גס
10 שקדים שבורים גס
שלוש כפות חמוציות מיובשות
שתי כפות צימוקים
מספר עלי פטרוזיליה
שלמים
מעט שמן זית
אופן ההכנה:
משרים את גריסי
הפנינה לפחות כשמונה שעות ובודקים אם הם רכים. אם הם לא רכים, מבשלים אותם כחמש
דקות. לחלופין - אפשר להשרות אותם לשעה בלבד ואז לבשל אותם עד לרכותם.
אם בושלו הגריסים
יש לקררם לטמפרטורת החדר.
מוסיפים את שאר
המרכיבים, מערבבים היטב, מוסיפים עלי פטרוזיליה ומגישים.
ניתן לגוון ע"י שילוב של עוד מרכיבים, הוספת סילאן, פיסטוקים, וכל העולה בראש.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה