יום חמישי, 16 באוגוסט 2012

שניצל ירקות טבעוני

שניצל טבעוני

השניצל הוא מתכון שלקוח מהמטבח האוסטרי, ומקור המילה הוא מגרמנית. יהודי אירופה הביאו לישראל את השניצל במתכונתו הישראלי, במקום שניצל וינאי שעשוי מעגל, הכינו אותו מחזה של עוף. בהתחלה היתה לי קצת בעייה עם לקיחת רעיונות מהמטבח הלא צמחוני ולצמחן אותו תחת אותו שם, אולם לאחר שהכנתי את השניצל הזה, נהניתי מכל ביס וטעם.

השניצל שמוגש כאן לקוח מעולם האדמה, כאשר את ליבת השניצל מרכיבים תירס, אפונה וגזר, אולם אפשר גם לשלב עם כרובית, ברוקולי וכל ירק שנראה לכם.

הוספתי למתכון הזה גם גרעיני דלעת מאחר והם עשירים במרכיבי תזונה רבים וטובים, שבעיקר טובים לגברים ולתפקוד התקין של בלוטת הערמונית וכן הם מכילים מינרלים בשפע, ואף בפיטוסטרולים שעוזרים בהורדת רמות כולסטרול.

לחלופין אני ממליץ גם על שימוש בגרעיני חמניה שכן הם מקור טבעי ועשיר לויטמין E, ויטמין שמרבית הפעמים דווקא נשמט לנו איכשהו בתזונה.

חומרי ההדבקה במתכון זה הם זרעי פשתן וטחינה גולמית. זרעי פשתן מהווים מקור לחומצה המכונה ALA (חומצה אלפא לינולאית) שמהווה מקור מצויין צמחי לאומגה 3. הטחינה מכילה אומגה 6. שילוב של אומגה 3 ואומגה 6 גם יחד נחשב טוב תזונתית וגם בריא ללב (כל עוד לא צורכים יותר מידי אומגה 6 ולא על חשבון אומגה 3).



שניצל טבעוני עשיר ברכיבים טבעיים ומזינים

המצרכים:

חצי חבילת סנפרוסט כלשהי: עדיפות לתירס, אפונה וגזר
כף זרעי פשתן טחונים
כף טחינה
כף רוטב סויה
כף קוסקוס מלא/ פירורי לחם
3-4 כפות קמח חומוס (אפשר גם קמח אחר)
פטרוזיליה
בצל קטן -/ בינוני קצוץ דק
חופן גרעיני דלעת או גרעינים אחרים כלשהם/ אגוזים

תבלינים: מלח, פלפל שחור

לציפוי: פירורי לחם

אופן ההכנה:

מבשלים את התירס והירקות (לא כולל הבצל) בסיר עם מים רותחים למשך כרבע שעה,  מסננים ומשאירים לצנן בצד.

מחממים תנור על 180 מעלות.

בינתיים טוחנים כשתי כפות זרעי פשתן במטחנת תבלינים. משרים את הזרעים הטחונים במים (יחס של 1 ל-2, על כל כפית של זרעים טחונים, שתי כפיות של מים), משרים כעשרים דקות.

במעבד מזון שמים כשלושת רבעי הירקות המבושלים (ורבע אחד משאירים שלם ללא עיבוד). מעבדים את הירקות עם הבצל והפטרוזיליה עד שמתקבלת עיסה יציבה ויפה (ניתן לשחק ולשלוט במידה עיבוד הירקות אולם לא מומלץ לעבד יתר על המידה שכן המרקם הופך להיות בעל צבע אחיד).

מעבירים לקערה, מוסיפים את שאר הירקות שלא עובדו, כף רוטב סויה, מלח, פלפל, גרעיני דלעת, קוסקוס ומערבבים. אח"כ מוסיפים את הטחינה ומערבבים היטב לפיזור אחיד. מוסיפים את עיסת זרעי הפשתן ומערבבים היטב. אח"כ מוסיפים כף אחרי כף את קמח החומוס עד שהעיסה מתייצבת. תלוי בעונות השנה, בקיץ ייתכן וידרש יותר קמח חומוס ממה שכתוב במתכון.

יוצרים קציצות ומשטחים אותם לגודל של שניצל, מצפים מכל צד בפירורי לחם.

מכניסים לתנור כחצי שעה  עד 40 דקות או עד שהשניצל מתחילים לקבל צבע שחום.

אפשר להגיש כתוספת לאורז, פסטה, קינואה וכל העולה על הראש.







אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה