יום שישי, 17 באוגוסט 2012

קציצות דוחן, עדשים, קישוא וגזר


קציצות דוחן, עדשים, קישוא וגזר

"זה נראה כמו אוכל לתוכים", נשמע כמו תלונה מוכרת כנגד דוחן, אחד הדגנים/ זרעים של העולם העתיק שזנחנו מהצלחת שלנו הרבה שנים.

הדוחן הוא סוג של דגן בעל גוון של צהוב בהיר (מי שמצייר בזמנו החופשי או למחייתו יזהה את צבעו כגוון כדומה לצבע naples yellow). 

הדוחן עשיר במגנזיום, מינרל חשוב בגוף האדם שאחראי על פעילות של אנזימים רבים וכן על תפקוד יאה של השרירים. 

הדוחן שייך לדגנים המלאים. כחלק מההמלצות התזונתיות לבריאות תקינה של הלב, ממליצים ארגוני הבריאות להרבות באכילת דגנים מלאים.

המתכון שכאן עושה שימוש בדוחן, עדשים (וניתן לבחור איזה סוג של עדשים שרוצים, כתומות, ירוקות, שחורות או ערבוב שלהן), קישוא וגזר.

העדשים מוסיפים כאן חלבון למנה זאת וזה הופך את המנה לעשירה מבחינה תזונתית.

המתכון עושה שימוש בביצה אולם ניתן להמירה בזרעי פשתן טחונים (לא ניסיתי, אבל שווה נסיון). 

את הדוחן מומלץ לקלות קלות לפני שמתחילים... שיהיה בהצלחה :) 


המצרכים:

חצי כוס דוחן
חצי כוס עדשים
1 קישוא בינוני
2 גזרים בינוניים
כף פירורי לחם
ביצה אחת 
כפית של טחינה
בצל בינוני קצוץ דק
2 גבעולי בצל ירוק קצוצים
עלי פטרוזיליה קצוצים דק

תבלינים: פלפל, מלח, כמון, כורכום, פפריקה מתוקה

שיבולת שועל לציפוי הקציצות

אופן ההכנה:

קולים על מחבת את הדוחן מספר דקות עד להזהבה. 

מעברים את הדוחן לסיר, מוסיפים כוס מים חמים, מביאים לרתיחה ומעבירים לבישול על אש קטנה כשהסיר מכוסה.

אם משתמשים בעדשים כתומות, מוסיפים אותם לדוחן לאחר כרבע שעה של בישול הדוחן. אם משתמשים בעדשים ירוקות צריך לבשל אותן יחד עם הדוחן מתחילת הבישול.

את העדשים מומלץ לברור היטב (במיוחד אם נקנו במשקל) וכמו כן להעבירם במסננת עם זרם של מים.

את הדוחן והעדשים מבשלים על אש קטנה ואם יש צורך מוסיפים עוד מים. בסיום הבישול התבשיל צריך לצאת מעט דביק. 

מניחים לתבשיל להתקרר.

במעבד מזון/ פומפיה גוררים את הגזר והקישוא. מעבירים לקערה ומוסיפים את הדוחן והעדשים.

מוסיפים את הבצל, הבצל הירוק, עלי הפטרוזיליה ופירורי הלחם ומערבבים.

בצלחת נפרדת טורפים את הביצה, מוסיפים את התבלינים וכפית טחינה.

מערבבים את הכל יחד.

מפעילים תנור על חום בינוני (180 מעלות).

יוצרים קציצות ומצפים אותן בשיבולת שועל.

מכניסים לתנור ואופים בין 40-30 דקות עד שהקציצות מתייצבות ומתחילות להשחים. 

קציצות דוחן, עדשים, גזר וקישוא - מנה טובה מבחינה תזונתית
המשלבת חלבון ופחמימות מורכבות



אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה