יום שבת, 15 בספטמבר 2012

שנהיה לראש ולא לזנב, שנה טובה לכולם

שנה טובה ומתוקה


לפי מיטב אופיים ואף שיריהם של חגי תשרי, יש קשר עמוק בין חגים אלו לעבודת האדמה, לפירות והירקות של ארצנו בין אם זה בחג ראש השנה והברכות המלוות לסדר החג ובין אם זה בחג הסוכות עם ארבעת ושבעת המינים.

מאז ומתמיד אני זוכר את ערב ראש השנה כשעל השולחן מונחים מספר פריטים מעניינים שמברכים עליהם. מעולם הצומח: תפוח (לצד דבש), קישואים, עלי סלק, שעועית ירוקה או לוביה, גזר, סלק וכמובן לפי מיטב מסורת הציידים הגישו גם ראש של חיה מסויימת בין אם זה דג או כבש או עגל. כמובן שאת הפרט האחרון אני ממליץ להשמיט מסדר החג ולהציע חלופה מעניינת והרבה יותר מזינה.

אני מציע את המאכלים הבאים לברכות החג בערב ראש השנה:

קישוא מבושל - בא מאוד בחשבון, כירק ממשפחת הדלועיים, לקישוא יש ערך טוב מבחינה תזונתית. ירקות נוספים מאותה משפחה יכולים להיות דלעת, דלורית או מלפפון ואף זוקיני (קישוא ירוק).

ריבת תפוחי עץ - נטולת דבש, עשירה בארומה ואם אפשר אז רצוי שהיא תהיה ביתית. חלופה אחרת טובה לריבה הם תפוחים תבולים בסילאן טבעי.

עלי סלק או מנגולד, עשירים בנוגדי חמצון

רימון - אחד הפירות הכי טובים שאפשר לאכול בראש השנה, מתאימים לכל מאכל. אפשר להוסיף אותם לסלט, לאורז או פשוט לאכול אותם כמות שהם או לסחוט אותם היטב ולהכין מהם מיץ רימונים משובח. בין אם הם חמוצים או מתוקים הרימונים עשירים בנוגדי חמצון, נחשבים למזון המכונה מזון על. הרימון עוטה עליו כתר והוא נחשב לפרי יפה גם חיצונית וגם פנימית. מדובר באחת המתנות הגדולות יותר מהטבע עבורנו בני האדם וכמו כן לאכילת רימון כמגן על מערכת החיסון יש השפעה שכן הוא מופיע בתקופת הסתיו. הרימון עשיר מאוד בויטמין C ואכילתו בתקופה הסתיו עשוייה לעזור במניעת הופעת מחלות חורף. המלצתי לתקופת החגים, אכלו הרבה רימונים לפחות פעם ביום.

אגוזי מלך- מזון המוח!

גם בתור ילד לא אהבתי לראות דגים על השולחן, זה לא היה מחזה מקובל בבית ילדותי אולם המראה של הדג השלם, כפי שראיתי במסעדות שונות, עם העין של הדג שתמיד בולטת גרם לי לתחושת אי נוחות ואפילו גועל. כך או כך גם בשנותיי הקרניבוריות נמנעתי מאכילת דגים מאותה סיבה המתוארת לעיל. בקרב משפחתי נהוג היה לאכול ראש של כבש ולא ראש של דג אולם גם בשר כבש מעולם לא אהבתי ואין סיבה שגם אוהב. מכיוון ומדובר בחג של התחלה חדשה, הייתי מציע לכולם להמנע משימוש בבעלי חיים להתחלה של שנה חדשה. באינטרנט מצאתי הרבה אלטרנטיבות לראש של דג כגון ראש שום אפוי בתנור, אולם אני מציע את הצעתי כאן: אגוזי מלך.

אגוזי מלך לא רק שהם לא נראים כמו מוח, הם החלופה הכי בריאותית והכי ידידותית למשתמשים.

אגוזי מלך נראו בעיני תמיד כמו מבנה של מוח האדם, ואם מסתכלים עליהם בתמונה הבאה, בהחלט אפשר לראות את הדמיון בין מוח האדם לבין אגוזי מלך.



אגוזי מלך עשירים בחומצת שומן מסוג ALA שהיא מהווה מקור חשוב לחומצות שומן מסוג אומגה 3. לאגוזי המלך יש השפעה מיטיבה על פרופיל השומנים בדם ובעיקר בהפחתת הכולסטרול הרע והעלאת הכולסטרול הטוב. אגוזי המלך נפלאים עבור גוף האדם, עוזרים מאוד למערכת כלי הדם והלב (מאחר והם גם עשירים באשלגן ובמגנזיום), הם בעלי תכונות נוגדות דלקת, מסייעים למאזן של חומצות השומן החיוניות בגוף, נחקרים על יכולת קוגנטיבית ושיפור זכרון ומעל הכל הם טעימים ומהווים תוספת נפלאה לסלטים.

וכמובן אי אפשר בלי מתכון, אז הפעם אני בוחר במתכון שאני אוכל כל יום ולמעשה מדובר במתכון שהכי קל להכין: סלט ירקות עם אגוזי מלך.

המצרכים:

חסה, מלפפון, עגבניה, גזר, בצל, בצל סגול, קולורבי, כרוב לבן, פלפל אדום, פלפל ירוק וכל ירק אחר שרוצים.

חופן אגוזי מלך

כף שמן זית

מיץ מחצי לימון

ניתן להוסיף עשבי תיבול כגון פטרוזיליה או כוסברה

אופן ההכנה: 

שוטפים היטב את החסה ובודקים היטב שהיא שלמה. חותכים את החסה לרצועות ושמים בתחתית קערת הסלט. חותכים את שאר הירקות למגוון צורות לפי איך שרוצים.

מוסיפים חופן אגוזי מלך

מוסיפים מיץ מחצי לימון ושמן זית.

מערבבים היטב ומקבלים סלט נפלא, מזין וטעים.

עוד דרכים שניתן להנות מאגוזי מלך: ניתן לאפות אותם עם בראוניס או עם עוגת שוקולד טובה, אפשר להוסיפם לקערת דגנים כל בוקר. זה נכון שהם עשירים בקלוריות אבל יותר חשוב מהקלוריות הוא ערכם התזונתי העולה על כל קלוריה אחת שנראית לכם מיותרת.


שתהיה לכולם שנה טובה ומתוקה, שנה נפלאה של דברים טובים וכמובן הרבה בריאות, אושר ושפע פנימי גדול.

חג שמח!

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה