יום שני, 4 בפברואר 2013

מקלובה שיצאה כתבשיל אורז נפלא

מקלובה שיצאה כתבשיל אורז נפלא


כשלמדתי ציור לפני מספר שנים, המורה שלי לציור אמרה משפט מאוד נכון: "מדפקט יוצא אפקט" והיא התייחסה לעבודות שלה ושל אחרים שבהם נעשתה טעות כביכול אולם נולדה יצירה מהממת. על רקע משפט זה, מדפקט יוצא אפקט, נולד המתכון הבא לתבשיל שהוא "כאילו מקלובה" (לא ברור לי מה עשיתי שם שלא היה נכון) והוא יותר כמו תבשיל אורז נפלא. אני ממליץ לכם לנסות את המתכון בחום רב, אולם אם יצא לכם מזל, תצא לכם מקלובה אמיתית :)

מאסטר שף, העונה השלישית, היתה עונה מצויינת. אני מאוד אהבתי את המשתתפים השונים בתחרות ולמרות שמה שכולם חשבו שג'קי תהיה המאסטר שף, יצא שתום זכה בתחרות.

במהלך העונה הזאת נחשפתי לכל מיני רעיונות מעניינים לאכול, אהבתי מאוד את הפאני פורי של פאולין (במיוחד שזאת יכולה להיות מנה צמחונית), אהבתי את החציל בלימון של אתי, ואהבתי את המקלובה שהכינו אתי וסלמה. עד למאסטר שף, רק שמעתי על המושג מקלובה, אולם כאן גם ראיתי בפועל איך מכינים. חיפשתי רעיונות ברשת למקלובה ובסופו של דבר יצרתי את המקלובה שלי, שהיא מקלובה שיצאה יותר כמו תבשיל אורז, עם מעט מאוד שמן.

את התבשיל עשיתי בסיר קרמי, על מנת למנוע הדבקות של שכבת הבטטות לתחתית הסיר.

התבשיל עצמו מכיל בטטה, אורז, בצל, אפונה, עשבי תיבול ותבלינים כפי שמצויין כאן. התבשיל הוא 100% טבעוני.

מקלובה טבעונית


המצרכים:


1 ורבע כוס אורז בסמטי
1 כוס אפונה של סנפרוסט
1 בטטה בגודל בינוני
1 בצל גודל בינוני
צרור עלי פטרוזיליה קצוצה
צרור עלי כוסברה קצוצה
(אפשר גם להוסיף צרור עלי שמיר קצוצים)
תבלינים: רבע כפית כמון, רבע כפית כורכום, רבע כפית פפריקה מתוקה, רבע כפית פפריקה חריפה, מלח לפי הטעם, מעט פלפל שחור, קמצוץ קינמון וקמצוץ הל.

אופן ההכנה:


מבשלים את האפונה במים חמים למספר דקות עד שהאפונה מוכנה. מניחים בצד ונותנים לה להתקרר.

מקלפים בטטה ופורסים אותה לפרוסות ברוחב של 1 ס"מ.

לוקחים בצל בגודל בינוני, משתי השכבות הראשונות עושים חיתוך גס, ואת יתר הבצל קוצצים דק.

לוקחים כוס ורבע של אורז בסמטי ובוררים אותו. מוסיפים לאורז את האפונה, את הבצל הקצוץ, התבלינים ועשבי התיבול.

על הגז מחממים בסיר מעט שמן ומניחים את פרוסות הבטטה שיצרו שתי שכבות של בטטה, מוסיפים את תערובת האורז, ומכסים את התבשיל במים חמים.

מחממים על אש קטנה למשך כחצי שעה. עדיף להשתמש בסיר עם מכסה שקוף, משום שכך מקבלים אינדיקציה על כמות המים שנותרה בתבשיל.

בסיום הבישול, הופכים את התבשיל ומקבלים "מקלובה" נפלאה בטעמים ובריחות. למי שאוהב אחד מהתבלינים שהוזכרו לעיל בצורה טובה יותר, מוזמן להוסיף יותר מהתבלין האהוב.

וזאת התוצאה... תהנו :)



אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה