יום רביעי, 1 במאי 2013

קציצות שיבולת שועל וקוסקוס מלא עם ירקות

קציצות שיבולת שועל וקוסקוס מלא עם ירקות

לפני מספר ימים חיפשתי לעצמי מה להכין, עד שהגעתי למתכון הבא שפורסם במדור שני צמחוני של ynet. מתכון לקציצות טבעוניות של שיבולת שועל וירקות.

הקישור נמצא כאן קציצות שיבולת שועל וירקות/ עיינה לקח, קפה לואיז

מדור שני צמחוני הוא מדור נפלא של ynet. אני מאוד אוהב לקרוא את המתכונים וחלק מהם גם לנסות. הקציצות האלו שהכנתי בהשראת המתכון שלעיל, הן מצויינות!

מכיוון ואני לא משתמש באבקת מרק, אלא מעדיף להשתמש בתבלינים במקום אבקת מרק השתמשתי בתבלינים. ומכיוון ולא היתה לי כמות מספקת של שיבולת שועל בבית, הכנתי את המתכון הבא ובמקום כוס אחת של שיבולת שועל שמתי כוס של קוסקוס מלא, מהיר הכנה.

התוצאה: קציצות דקות ונפלאות שנאפו בתנור. בתנור שלי זה לקח יותר מחצי שעה (משהו כמו 50 דקות) אבל כל תנור והסיפור שלו. ובמילים אחרות, תעקבו היטב על מצב הקציצות במהלך האפייה.

המצרכים: 


1 כוס שיבולת שועל מלאה
1 כוס קוסקוס מלא מהיר הכנה
3 גזרים
2 קישואים
1 בצל קצוץ דק
כפית גדושה קורנפלור
כף וחצי רוטב סויה
2 כפות טחינה
1 כף שמרי בירה
תבלינים: כורכום, כמון, חוואייג' למרק

אופציונלי: להוסיף פטרוזיליה קצוצה, כוסברה קצוצה או כל ירק אחר שאתם חושבים שיתאים.

אופן ההכנה:


בסיר מחממים 4 כוסות מים רותחים ומוסיפים את התבלינים למים. כשהמים מגיעים לרתיחה, מוסיפים לשם את כוס שיבולת השועל וכוס קוסקוס מלא. מסירים מהאש ונותנים לשיבולת השועל ולקוסקוס לספוח את המים (תהליך שאורכו כ-5-7 שדקות).

בינתיים מגררים את הגזרים והקישואים.

לוקחים קערה גדולה ושמים בה את הגזרים והקישואים ואת הבצל הקצוץ. מוסיפים את שיבולת השועל והקוסקוס. מערבבים היטב.

מוסיפים כף וחצי רוטב סויה, 2 כפות טחינה וכף שמרי בירה.

ממיסים כפית גדושה של קורנפלור ברבע כוס מים. מוסיפים לקערה ומערבבים היטב.

נותנים לתערובת לנוח כ-20 דקות. ובינתיים מחממים תנור על 180 מעלות.

יוצרים קציצות ומניחים בתבנית.

אופים על 180 מעלות למשך כחצי עד 3/4 שעה.


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה